Kamenná prodejna je otevřena i v nouzovém stavu :-) !

Pečivák - voskovaný pytel

 
  • 1 z 4
 

Voskovaný pytlík na pečivo

369 Kč / ks
Značka Vobrousek
Webová stránka značky vobrousek.cz/
Kategorie Zerowaste pomocníci
Zvolte variantu
104 8 pecivak chlebosaurus Barva + vzor: Chlebosaurus Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do: 22.4.2021
369 Kč / ks
   
 

Vobrousek se rozrostl o dalšího člena, který se bude s radostí starat o vaše pečivo. Jedná se o látkový sáček, který je impregnovaný naší Vobrousek směsí.

  • Udrží pečivo déle čerstvé (prodlouží životnost o 3-5 dní oproti normálu)
  • Jedná se o kompromis mezi utěrkou a igelitový pytlíkem
  • Oproti obyčejné utěrce redukuje přísun vzduchu, tudíž nedochází k rychlému vysychání
  • Oproti igelitovému sáčku je však trošičku propustný, takže pečivo neplesniví
  • Je napuštěný směsí včelího vosku, jojobového oleje a pryskyřice - je tak omyvatelný a přirozeně antibakteriální
  • Je jednoduchý na použití i údržbu
  • Je na něj krásný pohled :)

 

Jak je velký?

Pečivák od Vobrousku má rozměry 34x32 cm.

To znamená, že si do něj bez problému zabalíte různé typy chlebů včetně kulatých (cca do průměru 30 cm). Pojme rovněž chleba z domácí pekárny, anebo 8 rohlíků.

 

Jak o Pečiváka pečovat, aby vám vydržel co nejdéle a zároveň bylo pečivo co nejdéle čerstvé?

Pytlík je z povoskovaného plátna, které můžete oplachovat vodou (max vlažnou kvůli včelímu vosku, ideálně však studenou).
Nejlepší způsob, jak udržet pečivo dlouho čerstvé, je ho po nákupu či upečení nechat plně vychladnout a pak vložit do pečiváka. Poté opravdu dobře utemovat, aby tam nešel a nezůstal moc vzduch. Posléze je dobré to jednou za den krátce otevřít a pak opět utemovat. 
Materiál 100% bavlna, včelí vosk
Vyrobeno ručně v ČR

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

vobrousek_nobg_enh

Za voňavou značkou Vobrousek, která vznikla v roce 2019 stojí Natálie Pivrncová. Její krásná příběh si můžete přečíst níže.

Vše začalo inspirací na Novém Zélandu, kde se seznámila se zapáleným včelařem, který mimo skvělého medu prodával i různé produkty z vosku a mezi nimi i voskované ubrousky. Ty ji natolik uchvátily, že se po návratu z cest rozhodla, vyrobit si je na zkoušku doma. Pozitivní reakce okolí, společně s její novou vášní pro včely a vosk, vyústily v několika měsíční úsilí, přiněmž se snažila o vytvoření funkčního prototypu. Během tohoto období zjistila spoustu důležitých faktů o vosku i o látkách. To ji přimělo k vytvoření vlastní látky, díky níž si mohla být jistá, že každý kousek má odpovídající kvalitu a je zdravotně nezávadný.

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.